• Traumeel tabletta 50x

Traumeel tabletta 50x

0 Ft

A Traumeel tabletta homeopátiás gyógyszerkészítmény, alkalmazható: rándulás, ficam, zúzódás, vérömleny, ízületi folyadékgyülem; törést kísérő, ill. műtét utáni vizenyő vagy lágyrészduzzanat esetén.

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.

Traumeel tabletta betegtájékoztatója


Homeopátiás gyógyszerkészítmény.
Hatóanyagok:
Achillea millefoliumD3, Aconitum napellusD3 , Arnica montana D2, Atropa belladonna D4,
Bellis perennis D2, Calendula officinalis D2, Chamomilla recutita D3, Echinacea angustifolia D2, Echinacea purpureaD2, Hamamelis virginiana D2, Hepar sulfuris calcareum D8,
Hypericum perforatumD2, Mercurius solubilis Hahnemanni D8, Symphytum officinale D8.
Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindamellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szük­sége lehet.
További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.
Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 1 héten belül nem enyhülnek vagy éppen súlyos­bodnak
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékha­tásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
A betegtájékoztató tartalma:
1.Milyen típusú gyógyszer a Traumeel tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2.Tudnivalók a Traumeel tabletta alkalmazása előtt
3.Hogyan kell alkalmazni a Traumeel tablettát?
4.Lehetséges mellékhatások
5.A készítmény tárolása
6.További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TRAUMEEL TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?


Növényi, ásványi és állati eredetű anyagok felhasználásával készült tabletta szájon át történő alkalmazásra.
A Traumeel tabletta homeopátiás gyógyszerkészítmény és mint ilyen, a szervezet öngyógyító törek­vését serkenti. A Traumeel tabletta alkalmazható:lágyrészsérüléssel járó balesetekben pl. rándulás, ficam, zúzódás, vérömleny, ízületi folyadékgyülem; törést kísérő, ill. műtét utáni vizenyő vagy lágyrészduzzanat esetén. Különböző szer­veket és szöveteket érintő gyulladásos folyamatok vagy azok alapján kifejlődő degeneratív elválto­zá­sok kiegészítő kezelésére, főképpen a támasztó és mozgató rendszeren belüli kórfolyamatok csökken­tésére (pl. az ínhüvely, nyálkatömlő-, váll- és egyéb ízületek körüli kötőszövet-gyulladásokra); vala­mint a csípő-, térd- és kisízületek nem gyulladásos jellegű megbetegedéseiben (arthrosisban), továbbá fogágygyulladás, a fogágy tasakos gennyedése (parodontosis) esetén.
A Traumeel tabletta kombinációs készítmény, amely olyan homeopátiás monokomponensű szerekből tevődik össze, amelyek egymás gyógyszerképeit kiegészítik. Ezért – mint homeopátiás kombinációs készítmény – csak terápiás javallatra alkalmazható.

2. TUDNIVALÓK A TRAUMEEL TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Traumeel tablettát
Ha Ön túlérzékeny a ható- vagy segédanyagokkal, ill. fészkesvirágzatúakkal szemben.
Nem alkalmazható progrediáló (súlyosbodó kórfolyamat), szisztémás megbetegedés esetén: tuberkulózis (gümőkór), leucosis (a fehérvérsejtképző rendszer kóros burjánzása), kollagénbetegség
(a kötőszövet rostos elfajulásával járó betegség), szklerózis multiplex, AIDS, HIV-fertőzés és más autoimmun megbetegedés esetén.
Tejcukorérzékenyek vegyék figyelembe, hogy a készítmény laktózt (tejcukrot) tartalmaz.
Rendeltetésszerű használat esetén 1 adag (1 db tabletta) 0,3 g laktóz-monohidrátot tartalmaz.
Ellenjavallt a tejcukorbontó enzim hiánya, a galaktózbontó enzim hiánya vagy a glükóz / galaktóz rendellenes felszívódása esetén.
Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha:
egyéb betegsége is van,
allergiás vagy
egyéb gyógyszereket (orvosi előírás nélkül is!) szed.
Az alkalmazásra vonatkozó óvintézkedések és egyéb figyelmeztetések
Mire kell figyelni a gyógyszer használatakor?
A készítmény alkalmazása előtt kérje homeopátiás orvos tanácsát.
A homeopátiás gyógyszerek alkalmazásának kezdetén jellemző módon a meglévő panaszok átmene­tileg erősödhetnek. Ha Önnél ilyen esetleg előfordulna a gyógyszer alkalmazását időlegesen függessze fel és forduljon orvoshoz.
Amennyiben a panaszok a gyógyszer alkalmazása ellenére 1 héten túl is fennállnak vagy alkalmazása során nem várt hatások jelentkeznek, forduljon orvosához.
A Traumeel tabletta együttes szedése étellel / itallal és más készítménnyel
A homeopátiás gyógyszer alkalmazásának időtartama alatt nem szabad illóolajat is tartalmazó (men­tolos, eukaliptuszos) cukorkát szopogatni és intenzív illatú fogkrémet használni. A kezelés ideje alatt aromás anyagokat tartalmazó kenőcsöt (pl. kámforos) sem szabad alkalmazni, mivel ezek jelentős mértékben képesek befolyásolni a homeopátiás gyógyszer hatását.
Terhesség és szoptatás
A terhesség és szoptatás időszakában való alkalmazásáról a kezelőorvos határoz. A kezelés megkezdése előtt ki kell kérni a kezelőorvos tanácsát.
A készítmény hatásai a gépjárművezetői és gépkezelői képességekre
Nem ismertek.
Fontos információ a Traumeel tabletta egyes összetevőiről
A Traumeel tabletta hatóanyagai homeopátiás alkalmazás esetén a következő betegség-tünetek enyhülését ill. gyógyulását segítik:
Achillea millefolium: spontán vagy trauma (sérülés) következtében fellépő vérzés, haemorrhagias diathesis (amikor a szervezetnek hajlama van vérzésre), élénkvörös színű vérzés.
Aconitum napellus: hirtelen, intenzív módon jelentkező idegrendszeri és keringési tünetek, lázas állapotok. Szorongással járó általános túlfűtöttség, halálfélelem. Szapora szívverés és vértolulásos fejfájás, hirtelen kialakuló artériás magas vérnyomás. Hirtelen fellépő magas láz, szapora pulzus, a bőr piros, égő és száraz.
Arnica montana: minden sokk, baleset, seb, sérülés és vérzés. Ín-, izomtúlterhelés, ízületi ficam, tompa sérülés, horzsolás, vérömleny, véraláfutásos zúzódás. Operációt megelőző, illetve operáció utáni ellátás. Hajszálér vagy vivőér megbetegedés, kapilláris gyengeség. Agyrázkódás, gerincvelő rázkódás esete.
Atropa belladonna: valamennyi fertőző betegség, a légzőszervek, a vizeletképző és nemi szervek gyulladása, a bőr továbbá az izületek gyulladása. Fejfájásos vér­to­lulás. A hasüregi szervek görcsös
állapota, magas lázzal járó rángógörcs. Túlzott mértékű érzékszervi érzékenység pl. fényre, zajra, rázkódásra, stb.
Bellis perennis: Arnicahoz hasonlóan a trauma (sérülés) fontos szere. Az izmok érzékenysége és zúzódásos fáj­dalma, vérömleny, különösen a mell-, a farok- és medencecsont sérülése esetén. Reumás és túlerőltetés utáni izomfájdalom, a hasi- és medenceizmok fájdalma. Furuncolosis (számos kelés), ekzema.
Calendula officinalis: tépett, vágott, szakított, gennyedző sebek és helyi fertőzések. Fájdalom-, vér­zéscsillapító és fertőtlenítő hatású szer.
Chamomilla: különösen alkalmas fájdalom iránti túlérzékenység, nyugtalanság és gyulladás kezelésére ( pl.fogzáskor a kisgyermekek azt akarják, hogy felvegyék és hordozgassák őket), hisztériás dührohamok esete. Hasi görcsök, fog­fájás, idegfájdalom, tűrhetetlenül fájdalmas menstruációs zavar.
Echinacea: fokozza az ellenállóképességet minden szeptikus betegségben. Gyulladással, lázzal járó állapot, fertőzés, szeptikémia (vérmérgezés), sérülés utáni gennyesedés, üszkösödő, nehezen gyógyuló seb, furunculosis (számos kelés), krónikus lábszárfekély, metritis (méhizomzat-gyulladás).
Hamamelis virginiana: alsó végtagon jelentkező visszér, vénás vérzés, visszeres csomó, visszérgyulladás, garati ércsomó, heresérv, aranyeres csomó, fekete színű vérzéssel vérző aranyér, menstruációs zavar, kötőszövet alatti vérzés, vénás keringési eredetű szembetegség.
Hepar sulfuris calcareum: akut és krónikus gennyedések, nátha, gennyes mandula-, gége,-légcső- , fültő­mirigy- gyulladás, szemhéj- és kötőhártya-gyulladás, fogtályog, bőrgyulladás, furunculosis (számos kelés), ekzema, körömágy-gyulladás.
Hypericum perforatum: Az idegvégződések sérülései, traumás fájdalom, régi fájdalmas sebhely, csonk fájdalom, farokcsont sérülés, központi idegrendszeri és gerincvelői sérülés (agyrázkódás, gerincvelő rázkódás), neuralgia, pl. a háromosztatú ideg fájdalma, övsömör, arcidegbénulás
esetei. Depresszív hangulat.
Mercurius solubilis Hahnemanni: az egész nyirokrendszer akut és krónikus gyulladásai. Minden váladék maró, csípő és gennyes jellegű. A szájüreg-, fogíny-gyulladása, torokgyulladás, krónikus orrnyál­ka­hártya-gyulladás, krónikus középfülgyulladás, fültőmirigy-gyulladás, kötőhártya-gyulladás, arcüreggyulladás, és a gyomor-bélcsatorna nyálkahártyájának gyulladásai. Bőrgennyedés, furunculosis (számos kelés), scrofulosis (a nyaki nyirokcsomó gümőkórja), bőrgyulladás.
Symphytum officinale: csontsérülést követő fájdalom, csonthártyagyulladás. Csonttörés után gyorsítja a callus-képződést (csontforradást). Vérömleny, rándulás, csonkpanasz esetei.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A TRAUMEEL TABLETTÁT?


Az adagolást egyénileg kell beállítani. Ne változtasson az előírt adagoláson és a gyógyszer szedését ne hagyja hirtelen abba.Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer hatása túl erős vagy túl gyenge, akkor forduljon orvosához.
Mekkora adagolásban és milyen gyakran kell a Traumeel tablettát szedni?
Szokásos adagolás: naponta 3-szor 1 tabletta.
Akut állapotban 2, ill. akár ¼ óránként 1 tabletta.
A panaszok enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága csökkentendő.
Hogyan kell a Traumeel tablettát szedni?
A tablettát helyezze a nyelve alá és hagyja szétesni. A gyógyszert étkezés előtt ½ órával javasolt bevenni.
Mennyi ideig alkalmazza a Traumeel tablettát?
Az alkalmazás időtartamát az Ön panaszai határozzák meg. Amennyiben bizonytalan ezzel kapcso­latban, kérdezze kezelőorvosát.A homeopátiás gyógyszereket nem szabad orvosi előírás nélkül hosszú időn át (hónapokon át) alkal­mazni.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK


Mint minden gyógyszernek, a Traumeel tablettának is lehetnek mellékhatásai.
Alkalmazása után nyálfolyás léphet fel, ha Önnél ilyen előfordulna, a gyógyszer szedését időlegesen hagyja abba. Egyedi esetekben túlérzékenységi reakciók léphetnek fel. Echinaceát tartalmazó gyógyszerek alkalmazása esetén bőrkiütés, viszketés, ritkán arcduzzanat, légszomj, szédülés és vérnyomásesés előfordulhatnak.
Hosszabb ideig tartó, indokolatlan (javallat nélküli) alkalmazása esetén nemkívánatos hatások (ún. gyógyszervizsgálati tünetek) léphetnek fel. Ezekről a panaszokról, ill. minden nem várt tünetről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét!

5. A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSA


A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Szobahőmérsékleten max.25C-on, nedvességtől védve kell tárolni.
A lejárati idő a külső és a belső csomagoláson egyaránt fel van tüntetve. Ezt követően a gyógyszert már ne használja fel!
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.
Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek
az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK


Mit tartalmaz a Traumeel tabletta?
1 tabletta tartalmaz:
Hatóanyagok:
Hypericum perforatumD23,00mg
Echinacea purpureaD26,00mg
Echinacea angustifoliaD26,00mg
Bellis perennisD26,00mg
Arnica montanaD215,00mg
Calendula officinalisD215,00mg
Hamamelis virginianaD215,00mg
Achillea millefoliumD315,00mg
Chamomilla recutitaD324,00mg
Symphytum officinaleD824,00mg
Aconitum napellusD330,00mg
Mercurius solubilis HahnemanniD830,00mg
Hepar sulfuris calcareumD830,00mg
Atropa belladonnaD475,00mg
Segédanyagok: laktóz-monohidrát (kb.300 mg), magnézium-sztearát,
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér ill. kissé sárgás színű kerek, lapos felületű, metszett élű, gyengén édes ízű tabletták.
Törési felülete fehér ill. kissé sárgás színű. Átmérője: 9,0-9,1 mm Magassága: 3,4-3,9 mm.
50 db ill. 250 db tabletta műanyag kupakkal lezárt műanyag tartályban és dobozban.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Dr. Peithner KG, Richard-Strauss-Str. 13, A-1232 – Wien, Ausztria
Gyártja: Biologische Heilmittel Heel GmbH, Baden-Baden, Németország
Magyarországon képviselet: Dr. Peithner Budapest Kft., 1091 Budapest, Üllői út 91/b.
Tel./fax: 1-217-6671, e-mail: peithun@axelero.hu
OGYI-HG-033/01-02
A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma
2006. május 30.
Betegtájékoztató OGYI eng. száma:31.232/75/03

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.