Curiosa sebkezelő gél 30g

  • Curiosa sebkezelő gél 30g

Curiosa sebkezelő gél 30g

2416 Ft

Alkalmas kisebb bőrsérülések (horzsolás, vágás, égés, napégés) kezelésére.

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.

 betegtájékoztató

 

Mit kell Önnek tudnia a Curiosa® gélről?

 

 

A Curiosa® gél színtelen, szagtalan átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Fő komponense a cink-hialuronát, segédanyagként kálium-szorbátot (tartósítószer), és karbomert (gélképző) tartalmaz, mikrobiológiai tisztasága megfelel az európai gyógyszerkönyv előírásainak.
A hialuronát a bőr természetes és nélkülözhetetlen alkotóeleme, elősegíti a regenerálódást és biztosítja a sebgyógyuláshoz megfelelő környezetet. Cinkkel alkotott komplexe, a cink-hialuronát további előnyöket biztosít: gátolja a sebfertőzést okozó mikroorganizmusok bejutását a sebbe, segít a gyulladás és fájdalom csökkentésében, így járul hozzá a seb gyorsabb gyógyulásához.
A Curiosa® gél használatával visszaállíthatja bőre épségét és eltüntetheti a sérülés nyomait.

 

 

Hogyan kell alkalmazni a Curiosa® gélt?

 

 

Külsőleg alkalmazandó!
Kisebb hámsérülések (horzsolás, vágás):
Az érintett testfelszínt alaposan tisztítsa meg, itassa fel a nedvességet, és várja meg, amíg a vérzés elmúlik. Vékony rétegben (kb. 1 mm) vigye fel a Curiosa® gélt a teljes sebfelületre. Sebkezelést csak tiszta kézzel végezzen, és ügyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel! Fedőkötés alkalmazása általában nem szükséges. Amennyiben mégis fedni akarja a sérülést, a kötszert csak a gél megszáradása után helyezze fel.
A kezelés szükség esetén naponta többször is megismételhető.
I. és II. fokú égési sérülések:
A sérült bőrfelületet azonnal hűtse le hideg folyóvíz alatt, és használja a Curiosa® gélt a fent leírtak szerint.
Súlyosabb, régóta fennálló hámhiányok (pl. különbözo eredetű bőrfekélyek, felfekvés, egyéb krónikus sebek):
Ezen esetekben a Curiosa® gél alkalmazása sebkezelésben jártas szakember felügyelete mellett ajánlott. A seb kezelésén túl, a tünetek hátterében álló alapbetegség megfelelő orvosi kezelése és a kiegészítő gyógymódokra vonatkozó tanácsok betartása is szükséges (pl. fásli, gyógycipő használata, vércukor ellenőrzése, a felfekvéses beteg mozgatása stb.).
A Curiosa® gél használata előtt fontos a seb teljes feltisztítása, ezt súlyosabb esetekben csak szakember végezheti. A sebalap megfelelő előkészítését követően a gélt a fent ismertetett módon kell alkalmazni.

 

 

Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Curiosa® gélnek és mi a teendő, ha ezek jelentkeznek?

 

 

A kezelés kezdetén égő érzés, sebfájdalom, bőrpír előfordulhat, mely általában rövid időn belül elmúlik, és nem indokolja a készítmény használatának felfüggesztését.
Ha a készítmény alkalmazása során váratlan, eddig nem tapasztalt tünet lép fel, vagy a seb begyullad, elfertőződik, néhány nap után sem mutatja a gyógyulás első jeleit, forduljon szakemberhez.
Klinikai vizsgálatok során súlyos állapotú betegeknél nagyon ritkán előfordult kis kiterjedésű, helyi szöveti károsodás, mely esetekben a készítmény alkalmazása és a tünet megjelenése közötti ok-okozati összefüggés nem volt egyértelmű.

 

 

Mikor nem szabad a Curiosa® gélt használni?

 

 

A készítmény bármely alkotórészével, vagy Avies (jelen esetben kakastaréj) eredetű fehérjével szembeni túlérzékenység esetén.

 

 

Egyéb tudnivalók:

 

 

Tárolás szobahőmérsékleten.
Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét, használat után a kupakotgondosan zárja vissza. Személyenként külön-külön tubus használata javasolt.
A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Meghatalmazott Képviselő az Európai Unió területén:
MDCI - Arundel House, 1 Liverpool Gardens, Worthing, West Sussex BN11 1SL, United Kingdom
Gyártó:
Richter Gedeon Rt. - 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
A tájékoztató készítésének dátuma:
2004 május
Európai szabadalom száma: EP 413016
A Curiosa® a Richter Gedeon Rt. bejegyzett védjegye.

 

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.