• Viniseera szőlőmag mikro-őrlemény 250g

Viniseera szőlőmag mikro-őrlemény 250g

4883 Ft

Az őrleményben található polifenolos alkotórészek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.

A gyümölcsben többfajta polifenol is tálható, melyek gyulladásgátló hatásúak és fokozzák a szervezet ellenálló erejét, emellett antioxidáns aktivitással is rendelkezik, így kedvező hatással bír a daganatos betegség megelőzésében.
A polifenolok segítenek még a vérnyomás és vércukorszint szabályozásában, valamint rugalmasan tartják a véredényeket. A szőlő jó káliumforrás, és sokféle ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) és vitamint (az összes
B-vitamint, valamint C-vitamint) fitoösztrogént is tartalmaz. Kísérletek bebizonyították, hogy széleskörű használata a rákelleni küzdelemben jelentős. A szőlő tartalmaz boront, P vitamint, bioflavonodokat stb. Gyorsítja a vérből a koleszterin távozását. Emeli a HDL szintet, ami jó hatással van a szív működésére és az érrendszeri betegségekre. Vértisztító és idegerősítőként is kiemelkedő. Remek izomregeneráló táplálék. A szőlő ajánlható vérsze-génységre, székrekedésre is.
A szőlőmagban található polifenolos alkotórészek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.
A szőlőmag mikroőrlemény átlagos összpolifenol tartalma: 3000mg/100g.
A szőlőmag mikroőrleményben koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz.

 

 

Legismertebb összetevői

 

 

rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél m² lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100 %-ban felszívódnak szervezetünkben.

 

 

Javasolt napi bevitel:

 

 

5 g/nap, 1 adagolókanállal.

 

 

Fogyasztási javaslat:

 

 

Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.
Vizsgálati eredmények A Kentucky Egyetem kutatói szerint egy szőlőmagból nyert kivonat hatására laboratóriumi körülmények között a leukémiás sejtek önmagukat pusztítják el. A kutatási tapasztalatok azt mutatják, hogy a kivonat alkalmazását követő 24 órán belül a daganatsejtek 76 százaléka elpusztult. A kutatók, akik tavaly év elején számolnak be felfedezéseikről az Amerikai Rákkutató Társaság kiadványában, a Clinical Cancer Research-ben, elkülönítették azokat a jelzősejteket, is amelyek a szőlőmag kivonat használatával kiváltott sejtelhalás útvonalához köthetők. Jóllehet a szőlőmag kivonat számos laboratóriumi sejttenyészetben, többek között bőr, mell, vastagbél, tüdő, gyomor, és prosztata rák esetében is aktivitást mutatott, a pontos hatásmechanizmust nem tárták fel.
A vörösborban számos jótékony hatású vegyület található, leginkább közismert a magas antioxidáns tartalom. A vörösbor jellemző antioxidánsai a polifenolok (flavonoid és nem flavonoid kémiai szerkezetű vegyületek), melyek 2000-4000 mg/liter mennyiségben vannak jelen a különböző vörösborokban, szemben a fehérborok 150-300 mg/liter polifenol tartalmával.

 

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.