Húgyúti fertőzések kezelése , megelőzése

természetes lehetőségek


A fertőzés tünetei

a gyakori vizeletürítési inger, a csípő, égő érzés, amely a vizeletürítést kíséri, alhasi fájdalmak, fáradékonyság.

A húgyúti fertőzések igen gyakoriak, különösen nőknél, akik szexuálisan aktívak, fogamzásgátló tablettát szednek, illetve azon nőknél akik változókorba léptek. ( A megváltozott hormon-háztartás miatt elvékonyodnak a nyálkahártyák, ami megváltoztatja természetes baktériumflórát, és ezáltal az ellenálló képességet) Férfiaknál általában idősebb korban fordul elő, amikor a vizelet-elfolyás akadályozott a prosztata megnagyobbodása vagy a húgyutakban levő kő miatt. Emellett gyakrabban érinti a fertőzés a cukorbetegeket és terhes nőket. A nagyobb gondot általában az jelenti, hogy ezek a fertőzések gyakran visszatérnek, ezért fontos ezeknek a megelőzése.
A fertőzés tünetei a gyakori vizeletürítési inger, a csípő, égő érzés, amely a vizeletürítést kíséri, alhasi fájdalmak, fáradékonyság. Hányinger, láz esetén valószínűleg a veséket is elérte a gyulladás, ilyenkor azonnal orvoshoz kell fordulni.

A kezelésben alkalmazható gyógynövények

a medveszőlő-levél, a sóskaborbolya és a vörös, valamint tőzegáfonya, illetve gyulladáscsökkentő hatása miatt a cickafark. A medveszőlő-levél és a cickafark fogyasztható tea formájában, illetve kapható alkoholos oldat formájában, a több gyógynövényt tartalmazó Urogin tinktúra. A medveszőlő-levélből készült teát semmiképpen ne fogyasszuk folyamatosan, csak kúraszerűen, a tünetek jelentkezésekor, mert káros következményekkel járhat. A vörös és tőzegáfonya mind a kezelésben, mind a hosszú távú megelőzésben hatásosnak bizonyult, emellett tartós fogyasztás sem jár káros következményekkel. Azoknak nem javasolható csak tartósan, akiknek korábban már vesekövük volt, ugyanis esetleg fokozhatja a kőképződés kockázatát, az arra hajlamosakban. Vizsgálatok igazolták, hogy terhesség alatt is biztonságos. Szedhető kapszula (Walurinal), tabletta formájában, illetve (nem gyümölcsléként is. (Dr. Steinberger, Biotta)


Változó korban

hatásos a megelőzésben az ösztrogén tartalmú krémek használata. (pl. Ovestin krém) A fertőzések gyakoriságát csökkenti a megfelelő intim higiénia, a nagy mennyiségű folyadék- fogyasztás, az együttlét utáni vizelet-ürítés.
Cukorbetegségben és terhességben a fertőzés súlyosabbá válhat, illetve kisebb lehet a magzat súlya, ezért a gyógyszeres kezelés és a megelőzés is nagyon fontos.

Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!