Oto-Therm fülmelegítő gyógysapka 2.sz. (fülsapka)

  • Oto-Therm fülmelegítő gyógysapka 2.sz. (fülsapka)

Oto-Therm fülmelegítő gyógysapka 2.sz. (fülsapka)

4125 Ft

Ajánlható minden náthás, hurutos, fülfájós gyermeknek a fülbetegség kiegészítő gyógykezelésére és megelőzésére.

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.

Mérésekkel bizonyították, hogy a meleginger hatására reflexesen javul a középfül szellőzése a fülkürtön keresztül. Ez egy ingerterápia, ezért célszerű naponta, többször rövid időre feltenni, az erre célra kifejlesztett kis gyógysapkát. Előzőleg a hőtároló betéteket vízben vagy radiátoron fel kell melegíteni. A betét annyi hőt tud leadni, amennyit korábban felvett. Ha kb. 20 percig melegvízbe tesszük, akkor 20 percig lesz meleg a fülön. Ennyi pontosan elegendő az egyszeri hőterápiához. Célszerű mindkét fület egyszerre melegíteni. Lázas gyereknek ne melegítsük a fülét. Már a nátha kezdetén célszerű a meleg kezelés. Csökkenti a nyaki nyirokcsomók fájdalmas duzzanatát. Gyorsítja a gyulladásos folyamat lezajlását, segít a lobgát kialakulásában, megrövidíti a betegség időtartamát.
Párban csomagolva külön is beszerezhető. Hosszú tárolás kapcsán a betétben kristályok keletkeznek. Szavatossága egy Gyógysapkának egy évre szól, rendeltetés szerű használat esetén. A betét élettartalmát növeli,ha normál hűtőszekrényben tároljuk. Szükség esetén hűtőborogatáshoz is használható. (például a hallójárat gyulladásánál, ami főként nyáron strandolás kapcsán keletkezik) A gyógysapka használatával már évtizedes tapasztalat áll rendelkezésre. Szívesen ajánlom minden náthás, hurutos, fülfájós gyermeknek a fülbetegség kiegészítő gyógykezelésére és megelőzésére. A meleg hatására csökken a fájdalom, a gyulladásos folyamat lezajlása felgyorsul. Azt a régi tapasztalatot használtam fel a gyógysapka elkészítéséhez, amely egyidejűleg mindkét oldalon melegíti a füleket és szabad mozgást biztosít a gyereknek.
Pilótasapka forma, mely öt különböző méretben készül a pici csecsemőtől a felnőtt méretig. Anyag színes pamut (fiús és lányos színekben) belül fehér pamut béléssel. A fülek felett zsebek találhatók. A külső zsebek a felmelegített betétek elhelyezésére szolgálnak. Így a meleg betétek pontosan a fülkagylóhoz illeszkednek és a mélyebb rétegeket is melegítik. A kis belső zsebek a váladékfelfogó vattalap rögzítésére szolgálnak. Így a hallójáratból kifolyó váladék nem szennyezi a sapkát és a vatta is kellemes melegben tartja a fájdalmas füleket. A melegítő betét fóliazsákba helyezett természetes alapú zselé, mely nem mérgező, nem allergizál, a környezetet nem szennyezi. Melegítése igen egyszerű: a műanyag tasakot kb. 60-70 Celsius fokra melegített vízbe tesszük és kb. 15´-ig benne hagyjuk, majd lefözölve a sapka külső zsebeibe tesszük.

 

sapka méret              betét méret         kor00                                   1               6 hó
0                                     1             6-18 hó
1                                     2            18hó- 4 év
2                                     2              4- 8 év
3                                     3               8 év

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.